SCS - Strain & Counterstrain. En mjuk vilolägesbehandling.

Knakrädd? Eller så ont att massage inte är möjligt?

Då kan SCS, Strain & Counterstrain, vara ett alternativ för Dig. Den kallas också ortobionomi, och är en del av Osteopatin. Den strävar efter att återställa normal rörlighet i leder. Fantastisk smärtfri teknik vid tex nackproblem, käkledsbesvär, ont i ländryggen och höftlederna.

Vad händer under behandlingen?

Massören kan använda tekniken som komplement till massagebehandlingen, speciellt vid mycket ömma punkter eller stela leder. SCS kan även användas som en separat behandling där kunden kan behålla kläderna på (ingen olja används). Metoden är mjuk och behaglig, och ger bästa möjliga effekt med minsta möjliga ansträngning. Enkelt förklarat handlar det om att hitta den ömmaste punkten i en muskel eller kring en led. Lägg muskeln/leden i smärtfritt viloläge – håll, och återgå sedan långsamt till ursprungsläget. Under behandlingen sker en balansering av nervsystemet. Tidigare smärtnivå har oftast sänkts eller upphört helt.

De flesta som provat en behandling med SCS, blir ofta ganska förvånade över vilket bra resultat som uppnås, och det med en behandlingsmetod som nästan inte känns.

Hur känns det efteråt?

Rörligare i muskler och leder. Många har märkt att smärtan avtagit markant.

Vad är fördelarna med SCS - vilolägesbehandling ?

Den är i princip smärtfri.