Fibromassage

Ett samarbete mellan fibropatient och massör.

För dig med fibromyalgi och kronisk smärta.

Fibromassagen är baserad på klassisk massage med mer olja och mycket mjuk och lätt beröring. Varje behandling är högst individuell, då det är kundens dagsform och smärtkänslighet som avgör hur mycket beröring som massören kan använda.

Vad ger Fibromassage för effekt?

Smärtskalan kan för vissa patienter vara helt körd i botten, och då kan de positiva effekterna behöva lite mer tid för att manifesteras. Normalt är att få en reaktion med mer värk, och det tillhör en starta-i-gång-process i kroppen efter mån/år av värk och smärta. Viktigt är att komma ihåg att massage har generellt en lugnande inverkan. När vi känner oss lugnare startar olika processer i kroppen som syftar till återhämtning och läkning.

Bättre smärtlindring, mjukare muskler, ökad rörlighet, bättre sömn, koncentrationen förbättras, mag-tarm systemet kommer igång med förbättrat näringsupptag, immunförsvaret stärks. Blodtryck och blodfetter sänks. All behandling bör ses på sikt, så även massage. Om det tog lång tid att bli sjuk, så låt det få ta tid att må bättre. Viktigt är att hela tiden se framåt och fortsätta med behandlingar/ massage/ terapi, osv. 

Upplever du mindre smärta efter ett tag? Då är du på rätt väg.