Käkledsbehandling

Har du spänningshuvudvärk eller bettskena? Pratar tandläkaren om nedslitna tandytor?

Då är det ett tecken att ta på allvar. När vi är stressade är det oerhört lätt att ” bita ihop” och kämpa på. Ju mer vi biter ihop, desto kortare och mer spända blir musklerna runt käklederna. Vi kan vakna på morgnarna med stela käkar, ont bakom- eller runt örat, eller med en irriterande och smärtsam huvudvärk. Går man sedan tillräckligt länge med besvären kan även nackproblematik med nervinklämning uppstå, som i sin tur kan ge smärtsymtom ut i armarna.

Hur går en behandling till?

Massören arbetar igenom käkledsmuskulaturen för att känna efter hur mycket spänningar som finns, både från ut- och insidan (här används handskar). Vilolägesbehandling (SCS) används också som komplement för att minska spänningar och smärta.

Gör det ont?

Finns det spänningar, så finns det ömma punkter. Massören arbetar dock alltid utifrån hur ont det gör. Det är hela tiden kunden som avgör vad hen klarar av.

Hur många behandlingar behövs? Eller hur ofta?

Det är helt individuellt. Någon som gått med besvären en längre tid kanske behöver 2-3 behandlingar, medan en annan blir symtomfri efter en behandling. Generellt sett brukar goda resultat märkas redan efter första behandlingen.

Välj gärna 60 minuters behandling första gången.